Cavalier King Charles Spaniel – Val av hundras

Jag som skriver heter Berith och är matte till vovvarna Popcorn och Fonzen och idag fick jag möjlighet att blogga här hos Popcorn och Fonzen.

Jag tänkte skriva lite om hur det kom sig att jag valde just rasen Cavalier King Charles Spaniel. Valet av rasen togs faktiskt när jag var väldigt liten.

När jag var liten så var min allra högsta önskan att få en hund. Jag tjatade och tjatade. Min mamma lovade mig att jag skulle få en vovve, men att hon skulle vara överens med mig om viken ras det skulle vara. Mamma ställde också som krav att jag läste in mig på vad det innebar att skaffa en hund. Ett helt rimligt och nödvändigt krav när det gäller ett barn som vill ha hund.

Jag fick jag möjlighet att själv välja vilken ras jag ville ha. Men hon lät mig förstå att beslutet skulle också vara förankrat med henne och min pappa. Hon ville att jag skulle läsa in mig på ämnet vilket resulterade till att jag lärde mig alla raser utantill. Ni förstår då säkert att mitt hundintresse var enormt redan då.

Min mamma lät mig därför låna böcker på biblioteket för att jag själv skulle ta reda på inte bara vilken ras som jag önskade mig. Hon ville att jag skulle sätta mig in i vad det innebar att skaffa hund, inte bara välja ras. Att jag skulle läsa om hur en hund skall skötas och sedan också titta ut ett antal raser att välja mellan.

Det valet blev väldigt enkelt för mig och jag fick sedan motivera det för mamma varför jag valt just rasen Cavalier King Charles Spaniel. Min motivation var enkel. Det var en sällskaps- och familjehund som älskade både vuxna och barn. Cavalieren vill vara med på det mesta, och Cavalieren är en intelligent hund som vill lära sig saker! Dessutom, som var ett av mina argument, var det lika söt både som valp och vuxen!  🙂

Efter genomgång blev det JA, från min mamma, hon tyckte att jag motiverat mitt val väl och att denna lilla sällskapshund skulle passa i vårat hem!

Jag fick sedan göra prov och motivera och beskriva hur jag skulle sköta min lilla kompis och efter detta så blev den en liten Cavalier i färgen blenheim som jag döpte till Tussen Hund Vovve! Ja, ni läste rätt, hans arbetsnamn blev dock Tussen….

Dom här två, Popcorn och Fonzen är den sjätte oc.h sjunde Cavalierer jag haft och jag kommer alltid ha minst en Cavalier vid min sida

Jag har haft fyra stycken Cavalierer samtidigt som mest, och en egenskap hos Cavalieren som jag verkligen vill framhålla är att de är också är oerhört kärleksfulla, inte bara mot människor utan även mot varandra!

Så om du funderar på att köpa hund så kan jag varmt rekommendera rasen Cavalier King Charles Spaniel!

Jag har även en blogg som är en blogg om inrednings- och livsstilsblogg som heter Pretty Home Blog som ni hittar HÄR där skriver jag självklart även en hel del om mina hundar efter som dom är en stor del av mitt liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *